New York i backspegeln

I dagarna är det två år sedan jag senast besökte New York. Facebook och andra digitala kanaler har bra minne och är ypperliga dagböcker, utan er hade jag inte kunnat skriva detta inlägg.

Även denna gång bodde vi privat, men nu i New Jersey, Union city (710 Palisade Avenue). Det var inte min grej. På plussidan njöt vi fantastiska soluppgångar över Manhattans skyline från vårt vardagsrum. En annan fördel var att vi från Hoboken snabbt var framme på nedre Manhattan, på World Trade Center Transportation Hub, en stor tunnelbanecentral för PATH-tunnelbanan (Port Authority Trans-Hudson). Terminalbyggnaden är en arkitekturdröm och verkligen värd flera besök. Arkitekten Santiago Calatrava står bakom designen. Incheckningarna jag har från New Jersey är Diamond liquors, Walmart och Woodbury Common Premium Outlets.

Mitt New York-album på Flickr 

I vanlig ordning tog vi oss fram via tunnelbana, buss, taxi och till fots. Vi hyrde även bil en av dagarna. Nya utflykter och många steg varje dag.

Brooklyn fick extra uppmärksamhet, bland annat var vi i Prospect park, åt pizza på Parkside och drack drinkar på takbaren Westlight. Det blev en hel del foto på muralmålningar genom promenaderna i Brooklyn. Även Harlem fick extra omvårdnad. Öl på Lenox Saphire Bar & Restaurant och el encanto de lola, barhäng på Corner Social och mat på Davio’s Northern Italian Steakhouse.

Central Park är självskrivet och denna gång besökte vi, för oss, nya platser i parken. Blomningen i Conservatory Garden var magisk och ett stilla regn gjorde upplevelsen så mycket bättre. Besöket på Strawberry Field var fantastiskt och mycket känslosamt. Andra parker vi landade till i var Washington Square Park, Madison Square Park, Bryant Park och Battery Park.

Utsikten från One World Observatory vill du inte missa och från Robert’s bar njöts fantastisk utsikt över Columbus Circle. Lincoln Center och Metropolitan Opera House var nya upplevelser. Lamm på Circle bar var ljuvligt gott. På Guggenheim Museum köpte jag örhängen.

Att promenera på High Line är alltid bra för själen. Glad att vi utforskade Grand Central Terminal som är historiskt vackert och har så mycket puls. Där åt vi middag på anrika Grand Central Oyster Bar & Restaurant.

Det blev mycket musik, country på Opry City Stage, som tyvärr stängde ner hösten 2018. Funk på Groove och jazz och mat på Blue Note där Chucho Valdés underhöll.

Godaste middagen åts på Da gennaro i Little Italy och bästa efterrätten på Le pain Quotidien. Bästa service och bemötande fick vi på Bar Pleiades (Upper East Side).

Mitt New York-album på Flickr 

Sunrise

New York City

Streets of New York

Metropolitan Opera House

Central Park

2 kommentarer på “New York i backspegeln

  1. En fantastisk resa med många upplevelser. Väldigt glad över att få varit med på den🗽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: