Skånes landsbygd, kust och inland

Ambitionen med 2018 års sommarsemester är att åka till platser i Skåne där jag (vi) inte har varit tidigare. Har hamnat på ställen som Tomelilla, Sjöbo, Lövestad, Kämpinge, Veberöd, Åhus, Viken, Hittarp, Grå Läge, Mölle, Kullaberg, Kullens fyr… och en hög andra byar/avtagsvägar/stränder jag inte minns namnet på. 

Jag har gjort mitt bästa för att vidga Skånevyerna och utflykterna har mestadels upplevts på nya ställen. Det har såklart blivit en del återbesök, men jag har provat att göra annorlunda saker på dessa återbesök. Har lyckats hyfsat bra med det.

Gillar inte att planera för mycket under semestern, dagsutflykter är min melodi, med stor dos av flexibilitet. Jag har utflyktat med maken, vänner och ibland själv. Idag avslutar jag min andra semestervecka. Veckan har avnjutits på Österlen och i de nordvästra delarna av Skåne. Däremellan har en massa landsvägar i Skåne, noll koll på exakt vilka de är, avverkats.

Under min första semestervecka runt midsommar var jag bland annat i Falsterbo och Skanör. Är ingen badare, men älskar kusten, havet och att promenera längs stranden. Ljuvligt. Skanörs hamn hade jag inte tidigare besökt (vad jag minns), kommer att åka tillbaka dit. Och till sanddynerna i Falsterbo. 

Svedala, Landskrona, Helsingborg, Ven, Brantevik och Smygehuk fick (åter)besök. På hemmaplan (Malmö) har vi såklart även turistat. Bland annat med trampbåt (puh) och Rundan i Malmös kanaler. Gillar perspektivet nedifrån och upp som det blir vattenledens. Men jag har även tagit bussen (och/eller cykel) till Värnhem, Oxie, Hyllie, Holma, Jägersro, Limhamn, Rosengård och en massa andra platser. I 💙 Malmö. 

Åhus var en helt ny upplevelse (okej det var med jobbet så räknas inte som semester, även om hälften av tiden var hygge), pluspoäng i bra val. Mölle och Kullaberg var också nytt för mig. Så fint och gott för själen (och magen = räkor), hit måste jag tillbaka! 

Med halva semestern kvar funderar jag på om det är läge för en tripp utanför Skåne? 🙂 Återkommer.

Mina foton på Flickr

Swedish summer at the beach

Sankt Ibbs church

Countryside

Swedish summer by the beach

Countryside

Countryside

Countryroad

Countryside

Tomelilla

Bridge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: