Rädslor och utflykter

Foto är en bra hobby, jag kommer iväg på utflykter och får samtidigt motion. Till de flesta ställen har jag kunnat ta mig med jojo sommarkort, men till Flädergården i Vinslöv var det svårt. Det fick bli bil, faktiskt en Toyota mer än 30 år gammal, en av mina vänner äger denna juvel. Så pass gamla bilar har veteranstatus och behöver inte besiktas varje år, de har heller inga krockkuddar och ja, de är allmänt oroliga att åka i för en trafikrädd själ som mig. Men, men det ska vara bra att gå mot sina rädslor har jag hört så det har blivit en del bilåkning i sommar.

När jag ändå pratar om rädslor vill jag nämna min höjdskräck. Eller jag vet inte om det är skräck, höjdrädsla är kanske en bättre beskrivning. På vissa höjder och i vissa situationer går det hur bra som helst, absolut spelar bredd, höjd och omgivning in om det blir obehagligt eller inte. Det är väldigt frustrerande att ha denna höjdrädsla då jag samtidigt älskar höjder och att fota vyer högt uppifrån. Dilemma alltså. På en av sommarens turer åkte jag över till Köpenhamn, ville fota byn uppifrån, bland annat från tornet i Vår frälsares kyrka (Vor frelsers kirke), som är känt för en fantastisk utsikt. Det var inga problem att ta sig upp i tornet, eller ja lite stånkigt och andfått var det allt, finns ju ingen hiss… Nåja, det var inga problem höjdmässigt att gå inne och upp i tornet, det var när jag skulle ut på den utvändiga trappan som snor sig runt om hela tornet det sket sig. Det tog tvärstopp där illamående, yrsel och irrationella tankar tog över, så med ben som gelé och skakig kropp kapitulerade jag. Det gjorde att jag kom ner hela vägen snabbare än jag hade hunnit fatta att jag varit så långt uppe.

En mer behaglig höjd och omgivning är Runda tornet (Runde torn). Även här är det gång uppåt, men inte lika högt och framför allt inte lika smalt.

View from the Round tower in Copenhagen

View from the Round tower in Copenhagen

Fler bilder från dagen i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: