Lissabon är fantastiskt 

Besökte Lissabon för första gången i början av april och hade inte högre förväntningar än att ta många bra foton och få några sköna semesterdagar. Det uppfylldes med råge! Lissabon är en häftig stad med kontraster, utsiktspunkter överallt, fin arkitektur, söta spårvagnar, trånga gränder, mycket kakel, bra priser, gott vin och god mat.

Framför allt gillade jag känslan av äkthet och att här kan jag vara mig själv. En skön fristad. Här hittar du en avslappnad stil med fokus på att njuta. Vill påpeka att jag kan vara färgad av att mitt semesterläge var påkopplat. Har bara bra och positiva upplevelser att delge, det i kombination med hjälpsamma och vänliga människor kvalar Lissabon helt klart in som en må-bra-stad. Rekommenderas!

Vi tog oss fram på olika sätt (gång, buss, metro, taxi, spårvagn, tåg, båt och hiss) och allt funkade bra, förutom några missöden där vi fick lite skäll av vakter i metron (vi pratade oss ur den situationen) samt gick vi av på fel järnvägsstation en gång. Det var ett lyckosamt misstag, vi hamnade på Gare do Orienten, en station med modern arkitektur där vi fick fina kvällsfoton. Stationen ritades av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, som också ritade Turning Torso i Malmö.

Vi hann med ganska mycket under våra fyra dagar (rekommenderar dock flera dagar), bland annat solnedgångstur med båt och strandpromenad med levande musik, sanddjur och sevärdheter längs flodbanken. Ett museum besöktes, Museu da Servera (ölmuseum) och vid slottet São Jorge Castle hade vi en underbar vy över staden.

Sintra, en sagovärld utanför Lissabon, fick ett heldagsbesök. Det var magiskt! Vi upplevde spontanblues på ett av Lissabons otaliga torg, det kompletterades av jazz på en takbar. Vi promenerade genom mysiga gränder och hittade nya restauranger, (tak)barer och utsiktspunkter överallt.

Mina foton från Lissabon och Sintra

Min resevän har sammanfattat 13 saker att se i Lissabon, samt ett inlägg om Sintra – en sagovärld.

Sunset by the river Tagus

MAAT - The Museum of Art, Architecture and Technology

The gardens of the Quinta da Regaleira

Cais das Colunas

Restaurant (Vestigius) interior

The gardens of the Quinta da Regaleira

Contrasts

The gardens of the Quinta da Regaleira

Music at Cais das Colunas

Morning dip?

São Jorge Castle

Streets of Lisbon

Mina foton från Lissabon och Sintra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: