Fototillbakablick 2016

Sunset Ribban Maria Eklind https://flic.kr/p/JG5xBs

Har funderat de senaste dagarna på mitt fotoår och även om jag inte är mycket för backspeglar bestämde jag mig ändå för att göra en liten tillbakablick på mitt fotoår 2016. Blev inspirerad av fotovännerna Susanne Hultman och Sven Larsson som med sina återblickar valt en bild per månad. Susanne Nilsson, en vän och inspirationskälla i foto och den digitala världen har summerat sitt Flickr-år i ett blogginlägg.
Min kamera har fått mycket uppmärksamhet under 2016, speciellt under de resor jag har gjort. Men det har även blivit fotat tack vare återkommande fotoutmaningar på Flickr (till exempel Fotosöndag), otaliga fotopromenader med fotovänner, facebookgruppen Fotografi i Skåne och ensam där jag försöker kombinera foto och motion. Under året köpte jag även ett nytt kamerahus, som jag så sent som idag tappade i golvet… Verkar ha klarat sig. Det var inte lätt att välja månadsbild till min tillbakablick, de bilder jag har valt är från mitt Flickr.

Januari

Eftersom jag bor i Malmö blir det många foton tagna här. När jag tittar på bilderna från januari ser jag mest kyla och en del snö. Bilden är fontänen på Gustav Adolfs torg i Malmö, täckt av is.

Covered in ice

Februari

Ett av mina favoritobjekt är Malmö Live, denna är tagen från Fiskehoddorna. Kan berätta att jag under februari besökte utegymmet i Pildammsparken, visserligen ett fotouppdrag i jobbet, men jag var där! I februari testade jag för första gången att fota high-key, en av fotoutmaningarna den månaden.

City view in twilight - Malmö Live

Mars

I mars var jag i Helsingborg på fotopromenad med Fotografi i Skåne, besökte för första gången Ebbas fik, rekommenderas! Vi var även på Dunkers och såg utställningen med Vivian Maier. Konstrundan på Österlen besöktes, bland annat var vi på Marsvinsholms slott, i Kåseberga och Ales stenar. Här från Kåseberga.

Kåseberga

April

Amsterdam! Det är vad jag minns mest och bäst av april, här kan ni läsa mitt inlägg om Amsterdam, eller se mitt Amsterdam-album på Flickr. Fotopromenad i Trelleborg blev det också, men jag bjuder på en solnedgång från Sibbarp.

Sibbarp beach - sunset

Maj

Under maj fotograferade jag Toughest i Malmö. Många blommor hamnade på kamerans minneskort, precis som en hel del graffiti. Besöket på Hallongården var en bra paus i jakten på rapsfält i Skåne.

Yellow road

Juni

I juni besökte jag för första gången Berlin, här finns ett inlägg om det, eller se mitt Berlin-album på Flickr. Jag fotade även i Skanör och på svågerns 60-årsfest i Albertslund, Danmark. Bilden jag valde till juni är från Malmö och ett av mina favoritställen i Kungsparken. Är ofta vid bro 312 och en dag när jag cyklade förbi hörde jag musik. Är det Näcken? Nej, det var en påklädd man som spelade saxofon för naturen där fåglarna sjöng med. Underbart! Vi fick en härlig pratstund.

Music notes in the nature

Juli

I juli hade jag delvis semester, vi passade då på att besöka Ystad, Lund, Trelleborg, Göteborg och Köpenhamn. Limhamnsfestivalen och Västra hamnen med otal solnedgångar och musik fastnade också i kameran. Det blir en bild från Trelleborg och vikingamarknaden, där vi beskådade ett vikingabröllop.

Wedding kiss

Augusti

Under augusti fotade jag bland annat Malmöfestivalen, tävling i kiteboard och Malmö Pride. Blir ett foto från Malmö Pride, underbar feststämning och färgsprakande!

Colorful

September

Ganska tomt på minneskort i september. Var i Göteborg, men bilden jag har valt är från Malmö.

Reflection

Oktober

I oktober var jag med på Scott Kelbys Worldwide Photo Walk, fotade invigningen av Studio Malmö och så var jag i Paris! Se mitt inlägg om Paris, eller kolla mitt album på Flickr. Här ett foto från Montmartre.

Montmartre

November

Besökte julmarknaden i Bosjökloster i Höör. November var mestadels grå och mörk, kvällsfoton gick förstås att fota tidigt, här ett från Malmö.

Malmö by night

December

Under december blev det ljusare i och med julbelysningen. Var bland annat på julmarknad i Jakriborg i Hjärup, på fotopromenad i Helsingborg och besök i Göteborg. Här en bild från Göteborg.

Streets of Gothenburg

 

3 kommentarer på “Fototillbakablick 2016

  1. kul att se att du också gav dig på en liten tillbaka blick på året 🙂 det är lite kul att sitta där och dels tänka igenom vad man gjort under månaderna som gått, titta igenom sina gamla foton från året och komma ihåg tillfällena då fotona togs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: