Den eviga staden

St. Angelo bridge, Rome

Foton från min resa finns på Flickr 

Jag gillar storstäder. De innehåller oftast kontraster, puls och oväntade möjligheter runt hörnan. Alltid spännande att komma till en (för mig) ny storstad. Hur luktar det? Hur är människorna? Vilken känsla ger det? Luften? Hur tar jag mig bäst fram? Är det en må-bra-stad?

Av en händelse blev det i sommar en resa till Rom. I juli! Varmt, hett och alldeles underbart. Fantastisk mat, utsökt vin och den inhemska ölen får mer än godkänt. Upplevde det som enkelt och smidigt att turista i Rom.

Street view, Rome

En blandning av typiska turistmål/sevärdheter och promenader i gränder, med besök på hak jag inte vet namnet på, sammanfattar min resa väldigt bra.

Jag reste med en av mina bästa vänner som fixade ett alldeles ypperligt boende. Hotell King på Via Sistina, ligger mellan Spanska trappan och piazza Barberini. Vi tog oss fram till fots, hopp-on-hopp-off-buss, taxi och metron.

Piazza Di Spagna, Roma

Det stämmer som många har uttryckt det: Rom är ett enda vackert utomhusmuseum. Med arkitektur och kultur vart man än vänder näsan, kan man inte annat än njuta. Det är häftigt och emellanåt euforiskt.

Colosseum och Forum Romanum är fantastiskt. Pantheon likaså. Upplevelser som är ”måsten”. Vatikanstaten med Petersplatsen och Peterskyrkan är ytterligare något jag som förstagångsbesökare inte ville missa. Vi skippade dock Sixtinska kapellet då det var för lång kö…

Pantheon, Rome

Forum Romanum, Rome

St. Peter Basilica, Rome

Capuchin kryptan, ett museum med konst av gamla kvarlevor, besöktes. Kryptan består av små kapell och är en sista viloplats för mer än 4000 capuchin munkar. Där var det dessvärre fotoförbud, men det var en annorlunda upplevelse.

Villa Borghese var gott för själen och där njöt jag förutom en underbar trädgårdsmiljö även möss, papegojor och popcorn!

Flowers

Bäst med resan var det oplanerade och oväntade, där bron St. Angelo och dess slott seglar upp som vinnare. Området där fick mig att må extra bra, nästa gång i Rom kommer jag att undersöka det närmare 🙂

St. Angelo bridge, Rome

St. Angelo bridge, Rome

Foton från min resa finns på Flickr

2 kommentarer på “Den eviga staden

  1. Hej Maria – härlig inspiration inför min Rom-resa som startar om några timmar…såå fina foton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: