Jakten på instrumenten

Jakten på instrumenten i Mellanheden i Malmö fortsätter. Hittade två till idag. Orkestern växer alltså, frågan är om det finns ett helt orkesterdike utspritt i området? Jag vet inte, men jag fortsätter att leta!

Vad kommer denna offentliga konst ifrån? Finns ingen information på själva instrumenten/skulpturerna, hittar ingen information på Malmö stads förteckning över offentlig konst. Har googlat. Har hört att det är de boende själva som står för det. Men vilka är de? Och varför? Är det MKB?

Ett annat rykte är att Gullan Bornemark är inblandad, i form av en slags hyllning till henne. Men det vet jag inte heller om det stämmer.

Ja frågorna är många, oavsett svar är dessa instrument njutbara för öga och själ. Till dags dato har jag identifierat fyra instrument. Har ni sett fler? Kanske snubblat över ett litet nätt trumset? Vet någon något?

Instrument i Mellanheden, Malmö Instrument i Mellanheden, Malmö Instrument i Mellanheden, Malmö Instrument i Mellanheden, Malmö

3 kommentarer på “Jakten på instrumenten

 1. Intressant konst du hittat. Den har jag inte sett. Men så är jag aldrig i Mellanheden heller. Hoppas du får reda på mer. Jag är såå nyfiken.
  Vad är instrumenten gjorda av. Dom ser fantastiskt skinande och blanka ut. Men så är dom ju också nya om jag förstår dig rätt. Lycka till med letandet.

 2. Hej,
  Jag heter Anne Rosell, är arkitekt och jobbar på MKB. Det är vi som låtit tillverka och sätta upp instrumenten, väldigt roligt att du uppskattar dem. Det är fyra stycken och förklaringen till det är lika enkel som genial, områdets kvartersnamn är nämligen violinen, flöjten, fagotten och trumpeten. Konstnärens namn har jag inte lyckats få fram men han arbetade på Kommunteknik när han gjorde de stiliga skulpturerna. Så tyvärr, något trumset lär du inte hitta, åtminstone inte något vi placerat ut.

  • Tack Anne,
   Kul med respons och vad roligt att du benar ut lite av mina frågetecken. Då har jag alltså identifierat alla instrument och jakten är över. Nu är ju inte kvarteret (eller huset) Trumman MKB, men visst hade det passat med ett trumset där 🙂 Jag ska leta vidare om jag kan hitta konstnärens namn. /Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: