Det flyter på bra utan planering

Ja, i jobbet krävs det planering och struktur. Bra så, det gillar jag. Det innebär samtidigt att jag inte alls vill planera min fritid, jag vill bara vara och låta det som händer ske. Att ha alla möjligheter öppna inför ledighet, kort som lång, ger frihet anser jag. Risken är då förstås att inget alls blir gjort, men det är faktiskt ganska skönt det oxå.

Nåja, under en av semesterdagarna begav vi oss till Ven (det hade inte hänt om vi hade planerat det hela), och vilket flyt! Promenad till busshållsplatsen och där i princip noll väntetid. Bussen tog oss till centralen för tåg till Landskrona. Ingen väntan. I Landskrona visade det sig förvisso att bussen var på ingång först om tio minuter. Vad gör man då? Jo, köper picknick till Vendagen! Det gjorde vi i närliggande butik, det tog åtta minuter, så alltså en lagom andningspaus innan bussen kom och tog oss vidare till Skeppsbron.

Mycket folk som skulle med båten, men ändå ingen direkt kö till biljettförsäljningen. Köper biljetter och därefter kom den första väntan. Bokade biljetter hade med rätt förtur. Därefter kom vi (och lite drygt 30 personer till). Å andra sidan körde båten relativt kvickt efter vi hade bordat, så det där med väntetid kan förstås diskuteras.

  
   

Efter drygt 30 minuter var vi framme på Ven och det är ju cyklarnas ö, men nä det kände vi inte som ett aktuellt val. Vad göra? Gå? Tja, det behövdes inte, för i hamnen stod två bussar och väntade. En allmän Venbuss och en buss direkt till Backafall. Enkelt, vi ville till Backafall så det kändes logiskt att hoppa på den bussen.

  
  
  

Hemresan gick även den i flytets tecken. Ingen väntan i Vens hamn, nja lite då, men det var en perfekt fikapaus. Bussen i Landskrona stod på plats när vi landade till med båten, och ja tåget kom när vi var framme vid stationen så vi fick lite motion då vi valde att springa för att hinna med just det tåget…

Härlig oplanerad dagsutflykt. Summa sumarum – det flyter på bra när du inte planerar, så bara go with the flow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: