Märkligt många adventsstjärnor så här års

Ja eller? Noterade idag att i många fönster stod eller hängde dessa stjärnor. Inte bara i fönster där det uppenbarligen är privatbostäder, nej även i affärers skyltfönster. Och jo visst är de fina och jo då, de ger ett trevligt ljus. Men ändå… det är mars nu!

Inte för att det finns någon regel när och hur man ska ha dessa stjärnor, det är självklart valfritt, och vill någon ha det året runt så fine…. men jag blir ändå nyfiken. Nyfiken om det beror på att de faktiskt inte vet att det är julstjärnor, eller de vet det men skiter i det? Allmän kulturförvirring? Eller kanske ett mer makabert alternativt, de vet att det är en typiskt julsak men ligger avlidna i huset och har ingen som har saknat dem, och därför inte tagit ner dem? De kanske dog redan första advent….

Hur som vill jag ringa på och fråga. I en affär går det väl an, men hos en privatperson, nej jag vet inte. Har egentligen inga problem med att fråga, men man vet ju inte vad som döljer sig bakom dörren om jag nu skulle ringa på en av dessa.

Massmördare?  Nja, alternativ två ligger väl närmast till hands, de vet att det är en julsak men ger blanka fan i det. Men det är kul att fantisera. Och ”regler” är ju till för att brytas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: