Blanka helger

Planerar man inget är risken stor att inget alls händer. Men är det egentligen en risk? Skulle nog hellre se det som en chans, i alla fall när jag pratar om ledighet. Det bästa med helgens ledighet (jo, jag är vanligtvis ledig om helgerna) är att inte planera in något. Att ha en hel dag (helst hela helgen) helt blank och öppen är frihet.

Att vakna upp på lördagen och inte ha en aning om vad jag ska göra är för mig en underbar känsla. Alla möjligheter är öppna och skrotar jag inne hela dagen är det lika skönt som en massa aktiviteter. Eller förresten det är skönare att skrota. Det är en väldigt kontrast till jobbet med projekt, möten och deadline, där hade det ju inte funkat utan planering och struktur. Är det därför jag njuter så av de blanka helgerna?

Jag vet inte. Idag tog vi en långpromenad och hamnade så småningom på Ribbans kallbadhus. Där tog vi en öl och käkade kakor. Upptäckte att det var väldigt gott med en öl i en icke typisk ölmiljö, som typ en pub är. Denna upplevelse hade inte nått mig vid planering.

 

  

  

En kommentar på “Blanka helger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: