Tid är det enda vi har

Det sägs att det inte finns något som heter ”jag hade inte tid”, eller ”jag hann inte”. Typ sådana uttalanden, nej det handlar om prioritering. För tid är nämligen det enda vi har…. Detta tankesätt är användbart på jobbet, där jag istället för att tänka/säga ”jag har inte hunnit det”, så säger/tänker jag ”Nej, jag prioriterade inte det (ännu)”. Det flyter på mycket bättre med den inställningen, och på så sätt bli det mer gjort, och visst är det smidigare med effektivitet? Delar med mig av detta tipstänk, då det faktiskt minskar eventuell jobbstress, själv är jag aldrig stressad (numera).

Så, nu försöker jag plantera detta tänk privat. Och det går sådär… Fattar inte vad problemet är? Jo men visst, mycket av min tid går åt till att göra ingenting. Mycket viktig ingrediens i livet tycker jag (alltså prioriterar jag det), men jag vill ju även måla, det är oxå njutning. Målar jag? Jo, men inte alls så ofta och så mycket som jag vill. Har jag tid med det? Helsike, jag faller ju på mitt eget tips här om jag svarar nej. Så jag säger ja! Men jag prioriterar det inte i den utsträckning jag vill…. Tyvärr är det sant alltför ofta, idag dock har jag blivit klar med två tavlor som har skrikit i veckor på mig: Prioritera mig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: