Turning torso

Arkitektur, byggnader… är konst, ja det hörs ju på namnet byggnadskonst. Jag gillar kontraster och går igång när det gamla möter det nya. Glaskomplex bredvid äldre byggnader. Högt och lågt, nytt och gammalt, fult och snyggt, rena linjer och svulstigt. I en enda rörig mix, det ger harmoni på något vis. Turning torso? Jo, jag gillar detta konstverk som stod klart 2005, mer på Wikipedia.

En sak har dock bekymrat mig de senaste dagarna, och det är det gröna högst upp. Ställde frågan på facebook och mycket riktigt fick jag till svar att det skulle ha med flygtrafiken att göra. När det visar rött får man inte flyga förbi, när det visar grönt är det ok för lufttrafiken. Men så kan det säkert vara. Det jag inte begriper är varför det under tidigare år inte visat sig vare sig grönt eller rött? Någonsin, vad jag vet. Bara vitt. Så här såg den ut idag.

Genom åren har har jag tagit många foton av denna byggnad, här kommer två av mina favoriter.

Turning torso - foto: Maria Eklind, taget i december -05

Turning torso - foto: Maria Eklind

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: