Strömmen gick

Ja, strömmen gick och det kan ju tyckas vara ett i-landsproblem. Grejen var att jag hade lagt mig tillrätta i soffan för att kurera min feber och i behov av social spis tänkte jag passa på att ringa några samtal. Sagt och gjort, men mitt i det första samtalet bröts det. Och det kändes direkt att detta var inget fel med telefonen, utan något annat.

Märker snabbt att även tv:n dog. Och blev det inte väldigt tyst i huset? Första tanken är = suck ingen tv, tanke två = åhh det som är så krångligt att ställa klockan på spisen och tanke tre = är mobilen laddad? Nja, får undersöka detta.

Masar mig upp och inser att strömmen gått i hela huset (kollar hiss och lyset ute i trappuppgången). Shit, men hur länge ska detta hålla på? Kollar i kyl och frys. Jo där är det mörkt och tyst, ingen ström. Givetvis är det inte det, men man kollar ju för säkerhetsskull…

Nåja, jag kollar datorn och inser i ett glädjerus att jag har 28% batteritid kvar. Jippie! Men snabbt dalar den lyckan för jag kommer ändå inte ut på nätet, det är ju dött. Och de närliggande nät jag hittar som uppenbarligen har ström har skyddade nät, kommer inte in… Suck.

Men tack och lov för mobilen… Efter 45 minuter är strömmen tillbaka. Sårbar? Ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: