Gymmet i källaren

Ja, det har stått där sen vi flyttade in i huset. Väldigt praktisk att ha ett gym så nära, bara att ta hissen ner, jaja, trapporna om man vill vara överdrivet hurtig…. Har kikat in där ett par gånger tidigare, första gången för att enbart inspektera. Jo då, det ser fräscht och fint ut. Andra gången när jag fick nyckeln, tredje gången när jag öppnade för en av våra besökare som kände behov av träning.

Nåja, nu idag kände jag mig redo för att prova på riktigt, kan ju inte skada att iallafall titta närmare på maskinerna och kanske komma underfund med hur de fungerar?

Begav mig alltså träningsklädd ner i källaren med förhoppning om att vara ensam där. Jodå, inte en själ där… bra! Jag började med att sätta på tv:n, faktiskt himla bra som träningssällskap. Sen kollade jag mina wordfeudspelare, facebookstatusar och mejlen. Blev törstig av det så jag drack vatten och undersökte innehållet i förbandslådan på väggen.

Därefter förflyttades min uppmärksamhet till ett av rören i taket, det blev väldigt viktigt att fundera vad det var för ljud som kom därifrån. Från någons kök eller någons toalett? Och isåfall vems? Eller kom det från tvättstugan? Hursomhelst, jag flippar runt på tv-kanalerna. Märker dock att några av maskinerna har hållare, ska nog vara för vattenflaskan, men eftersom det är en på varje sida, använder jag den andra till fjärrkontrollhållare.

Så jag stiger upp på den där maskinen. Provar först utan att röra några knappar…. Ska ärligt säga att jag vet inte om det är en cross trainer eller en trappmaskin, eller är det samma sak? Jag kör på i två minuter men nyfikenheten över knapparna tar över, så jag ägnar runt sju minuter till att trycka och testa 🙂 Sen kör jag hela tjugo minuter!

Dricker vatten, filosoferar och undersöker sen nästa maskin. Den är för situps, det fattar jag. Följer bilderna hur den ska ställas in osv, sen kör jag på…. ja det blir 100 st, inte så jobbigt. Vatten, flippar, kollar wordfeud och sen på nästa maskin. Den är för ryggen, känns oxå lätt att ha att göra med.

Nästa maskin är för armarna och de blir jag osäker på om jag vill träna. De är rätt biffiga och stora som de är…  men nåja för att motverka gäddhäng och begripa maskinens konstruktion kan det ju inte vara helt fel att testa. Så det gör jag. Gäsp, skittråkig var den…

Har nu svettas ett bra tag och känner redan nu att detta kommer det bli värk av. Nåja, jag hör en nyckel i dörren och det blir en välkommen paus. Ett vältränat par. Skönt de måste ju kunna sina grejer. Och det kan dom…. det visar sig att jag har gjort fel på situps-maskinen. Det var inte konstigt att jag klarade 100 som jag använde den… Det gick inte lika lätt rätt inställt kan jag säga.

Pustar ett tag till och avslutar med cykelmaskinen, eller vad den nu heter? Även den en sån där maskin med många knappar och inställningar. Elektronik är kul! Men, oj så ont jag kommer att ha i morgon. Ska jag göra fler besök i gymmet? Det vet jag inte…. jo jag tror det, känns ändå rätt så bra efteråt. Om inte annat kan jag alltid se på tv….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: