Antijul?

Det är inte så att jag är anitjul bara för att vara anti. Nä, det ligger mer i årstiden och diverse andra inslag. Jag ogillar vinter. Väldigt skarpt ogillar jag det. Och snö, ja det hatar jag verkligen (nu har jag skonats från den än så länge, så det kan jag inte klaga på just nu).

Är det något som är förknippat med jul så är det ju snö! Där gick en ekvation in, jul = snö ger hat. En av anledningarna till att jag flyttade ner till Skåne var just avsaknaden av snö. Under de dryga tjugo år jag har bott här har det formligen vräkt ner vintertid. I år hoppas jag på en snöfri vinter. Jo, jag tar hellre mörkt och regnigt. Faktiskt.

Nåja, nu var det inte snö i sig detta skulle handla om, utan just om julen. Anti var det. Är jag verkligen det? Gillar julmat och ger tummen upp för ledigheten. I år är det i och för sig snålt med just ledighet (men jag har tagit en veckas semester så det jämnar ut sig).

Julsånger = blä. Julklappar = Nä. Fast det är kul att ge, så kanske är det inte så dumt ändå? Tomtar = fy. Glitter = usch. Juldukar, julgardiner och julgran? Nej verkligen inte. Advent… vem bryr sig? Glögg = äckligt. Lucia… varför? Men det är mysigt, och oj vad gott det är med saffransbullar, så okej. Julstjärna = tja, jo måste erkänna att detta är år två jag har en sådan, och det är okej. Ganska ful, men ger ett trevligt behagligt sken.

Övriga ljus då, som typ värmeljus? Jo, men det är mysigt, å andra sidan har det inte så mycket med julen att göra, de har jag ju ändå, så den tesen går bort.

Nä, jag kanske inte är så antijul som jag tror. Maten, drycken och familjen – det ska bli underbart! Resten skiter jag i.

2 kommentarer på “Antijul?

 1. Julen är för dig
  något annat än för mig.

  Måste vi sjunga och pynta med tomtar
  byta gardiner och vattna träd med barr?

  Måste vi ha stjärnor i varje fönster
  och dekorera med snösprej i olika mönster?

  Måste vi stressa i affärer för klappköp
  göra julgodis, pyssel och egna ljusstöp?

  Måste vi genom julbordets alla rätter vandra
  för att känna att vi firar jul som alla andra?

  Julen för dig
  är något annat än för mig.

  I hjärtats inre finner du sång.
  I själens inre finner du pynt.

  Ett ljus eller två tänder du när du så känner.
  Din klapp är hela livet med familj och vänner.

  På bordet serverar du mat som är kul
  Så mår du bra – ha en riktigt God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: