Ambivalent årstid

Jo så är det. Skönt med kylan så att jag kan klä på mig ordentligt. Mindre skönt att vara påklädd alltför tjockt inomhus. Hmmm, hur göra? Tröja (tröjor) på och av? Långkalsonger på och av? Nej det är bara för jobbigt. Ja hemma går det förstås fint, men på jobbet? Det blir genast mycket mer besvärligt, på gränsen till komplicerat.

Och snö. Vill jag ha det? Nej. Jag hatar snö. Det är kallt, tenderar att slaska i stan, det blir halt och sörjigt, men oj så ljust och dämpat det blir. Och viss snö knastrar gott under skorna. Hmmm svårt. Saltet då? Ja, det förstör skorna, oavsett hur väl de impregneras. Nu saltas det i och för sig vare sig det snöar eller inte, så här kan jag inte skylla på snön.

Men ändå. Sanda? Varför sandas det inte i Skåne? Och visst blåser det väl mer så här års? Eller åtminstone känns det så. Nja, som sagt det är ambivalent denna tid. Mysigt och skönt. Kallt och blåsigt. Få insekter (om några alls), men de som överlever har ju fettat till sig och är äckligare än vanligt.

Fast visst är det mysigt med alla ljus denna tid? Å andra sidan kör jag detsamma övriga årstider, men det är förstås inte lika mysigt att tända på (ljusen alltså) 16.00 en sommarkväll. Faktum är ju att på sommaren 16.00 är det inte ens kväll, det är eftermiddag.

Nej, övriga årstider vinner. Trots allt. (Tror jag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: