Trodde att de sov så här års

Ja, alltså spindlarna. Vi har fasligt många här uppe på taket, men i takt med att årstiden övergått i vinter har jag inte sett dem. Har funderat om de sover i typ ide, för gömmor till det finns ju lite överallt. Hursomhelst har de lite grann fallit i glömska eftersom jag inte har träffat dem på så länge.

Men i morse när jag slog upp ögonen var det en stor svart blaffa som rörde sig i taket. Det var en fet spindel, hur pigg och snabb som helst. Så nu är åter frågan, sover de? Eller är det som så att de flesta dör ut under hösten och bara de starka överlever? Så sover de ett tag och när de blir hungriga går de på jakt? Jag vet inte. Äckliga är dom, men samtidigt fascinerande, för de verkar så slitstarka, och ja så äter de ju annat smått och äckligt.

Så det tänker jag när jag ligger i sängen och ser denna sak dansa i taket. Försöker verkligen se det trevliga och positiva i Rikard (jag tror alltid spindlar är hanar och döper dem för att på så vis göra dem mindre äckliga). Men det går inte. Så jag går upp och av erfarenhet vet jag att jag inte är bra på spindeljakt, så jag berättar för min man om vårt sovrumsbesök. En stund senare berättar han att Rikard har sugits in i dammsugardöden. Skönt! (Och lite sorgligt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: