Omstart av köket

En av mina allra godaste vänner är väldigt tekniskt intresserad och framför allt kunnig. Manualer är därför både roliga och givande att läsa… Ja för honom alltså, jag pratar inte om mig. Hursomhelst var denna man med fru här på visit och efter en stund ville han veta var vi hade alla manualer.

Manualer? undrade jag, vilka manualer? Ja till köket… Hmm, måste säga att jag inte precis reflekterat över all elektronik i köket, men det hade han. Visst det är touchknappar på spis och annat hit å dit, inbyggda maskiner lite varstans och kyl/frys med meny (man kan inte fylla frysen med för många öl på kylning hur som helst utan att det börjar pipa och låta. Ja det är bara ett exempel).

Nåja, manualerna fick sig en genomläsning och denne man verkade mycket nöjd. Till saken hör att till dagens ära bjöds det på fläskpannkaka, som, om jag får säga det själv, jag är expert på 🙂 Nåja, fläskpannkakan blev klar (perfekt), vi åt och hade det gott. Då börjar det pipa och låta i köket! Som ett halvt larm! Och vi har inget larm. Men vad tusan är detta, och vad gör vi åt det?

Vi lokaliserar det till spisen, och det trycks på varenda knapp, ja rättare sagt touchsas på varenda knapp. Inget händer! Det piper, tjuter och piiiper…. Illa, jobbigt för både öron och själ. Nåja, mannen men manualerna måste väl ha svar?? Jo, det har han. Vi gör en omstart av köket… Och det gör han, vilket innebär att all ström släcks.. och jo visst slutar det pipa. Tack Örjan (jag har fått göra det två gånger efter ert besök).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: