Mac eller PC?

Datorerna här hemma har dött ut efter hand och min bärbara kraschade för två år sen. Datorparken har liksom inte blivit påfylld så vi har kört med en stationär, och det är inget kul att dela dator. Så tänkte jag att nä denna gång blir det en Mac, men nä, jo förresten…. eller?

Har varit värsta velpottan i detta i-landsproblemval, så det har inte blivit någon dator alls under två år. Det har ju funkat med jobbdatorn, trots det tröttsamma i att släpa på den i tid och otid. Hur som helst bestämde jag mig i alla fall för en bärbar.

Sen uppstod ”problemet” med kraften. Ska jag ha en kraftfull så att jag kan jobba i CS hemma oxå? Eller ska jag köpa en billigare med mindre kraft. 17 tum, 15 tum eller ännu hellre 13 tum. Så liten och lätt som möjligt, men kraftfull? Ja det låter bra. Men hur blir det då om jag vill kolla webbteve? Eller film? Eller ska jag koppla in den till stora tv:n då?

Många frågor dök upp, vred och vände på alla för- och nackdelar, jämförde priser och prestanda fram och tillbaka. Och så det där med Mac eller PC? En ASUS? ja, de datorerna gillar jag, vår stationära är en sådan. Hittade en kraftfull (och snygg) sådan sak. Men jag vill ju ha en Mac. Dyrare… hmmmm, hur gör jag nu? Ungefär så där gick tankarna i två år. Ja, inte hela tiden, men de dök upp då och då.

Till sist kände jag att nä nu får jag ta ett beslut. Vad tusan, jag har ju inga större problem att beslut i vanliga fall, så varför velar jag nu? Nä, det började bli ett irritationsmoment. Så idag köpte jag en dator! Och det blev en Mac. En liten, lätt men kraftfull sak. Precis som jag hade bestämt från början… Suck att det ska gå så långsamt ibland. Så nu sitter jag här och trivs med min Mac 🙂

En kommentar på “Mac eller PC?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: