Så ser man någon man egentligen inte känner…

…men känner igen och som man inte sett på länge. Genast undrar jag en massa saker om denna person, och förstås om andra personer jag inte sett på lika länge, som den jag nyss såg. Det gör i alla fall jag.

Det är personer jag möter på cykelbanan (oavsett att jag tar olika vägar så gott det går möter man ju ofta samma personer), bussresenärer, avlägsna grannar, kunder i affären och så vidare. Har jag inte sett dem på ett tag, ja då undrar jag var de har tagit vägen.

Fantasin skenar… har de flyttat, gift sig, skilt sig, bytt jobb eller kanske gått och dött. När jag så ser någon jag inte sett på länge blir jag så glad. Och lite lättad. Då är det så trevligt att säga hej och få ett igenkännande leende med ett hej tillbaka. Enkel vardagsglädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: